Jan 10, 2018 / Architecture
Whole House by Hayhurst and Co

Whole House is a minimal house located in London, United Kingdom, designed by Hayhurst and Co. Whole House is a house full of contradictions: a house with large ideas on a small garage site. A house with no windows that is flooded with light. A unique house for a speculative developer client. Our client for Whole House wished to maximize the development potential of this unloved garage site in south London. Bounded by back gardens to Victorian and inter-war housing and a super-sized 1990s mews development, Whole House is a 92m2 house organized around a central courtyard: an exemplar for back-land, urban living. The entrance to the house sits in a wide, deep reveal on the front elevation accessed via a large sliding gate. A smaller gate in the same design provides access to the bin store and adds to the ‘thick’ composition of this small domestic elevation.