Dec 02, 2017 / Interiors
GV House by THISISIT

GV House is a minimal space located in Givatayim, Israel, designed by THISISIT. This house built in the early 80s, was purchased by a young family that wanted it updated and renovated in order to fit better with their lifestyle and everyday needs. Since it had its charm and character, the initial decision was to go for materials that will retell the story of the house in a new manner. The ground level’s floor is made of grey Terrazzo. Two concrete stairs divide it and lead to the living room, emphasizing the existing structural qualities and volumes. Thin Brass profiles are interlaced in the terrazzo and concrete, in order to create continuous lines from the kitchen to the backyard and across, from the staircase to the bright patio. In the bedrooms floor, wood replaces the terrazzo, to soften and bring warmness to the rooms. Concrete and brass details reappear in the second floor, in different scales and variations, linking the materiality and textures of the house.

Photography Matan Katz