Oct 06, 2017 / Interiors
House Cr by Gonçalo Duarte Pacheco

House Cr is a minimalist residence located in Caldas da Rainha, Portugal, designed by Gonçalo Duarte Pacheco. Time was crucial on this house’s layering history, as it endorsed certain acceleration on the advanced state of decay, not to mention the several nature effects or the constant remake and remodel changes imposed to the structure. An interior courtyard was occupied. Along the years, this area has been used for all kind of purposes – from chicken coop to outbuilding – serving the different needs of those who lived there. The project returns the house to its dwelling function. The courtyard, surrounded by a 4 meters high wall, with a interior garden, allows a rare sense of intimacy, recalling the city. The entry allowing a focused view of the patio, heading directly to the public part of the house.

Photography by Gonçalo Duarte Pacheco