Nov 03, 2017 / Interiors
House in Chofu by SNARK

House in Chofu is a minimal interior design located in Tokyo, Japan, designed by SNARK. The Tokyo prefecture, Chofu City, where this second-hand condominium is located is a lush green commuter town close to the Tama river and the municipal park, and access to central Tokyo as well. There is good access to the Japan Alps owing to the proximity of Chofu Interchange on the expressway. The architects designed a house for a couple on a corner suite on the fourth floor. From there they can view Mt. Takao on the west side on a sunny day.

In the renovation this time the designers took the mountain room to expand, took the place to live three-quarters of the year, and adjusted the balance of the size of the room to make the house that will be the base camp connecting mountains and cities. The mountain room was opened as a place to allow various activities such as maintenance of gear, preparation of mountain climbing, gathering with mountain friends, not just a gear storage place by expanding to a size more than double. All furniture that stores the gear were made of lauan plywood with rough details that allow for tough usage and made to induce usage other than storage by keeping the volume down to the waist height.

The place to live was gathered compactly within the living, dining, kitchen, and bedroom. The efficiency of air conditioning is increased without obstructing the line of sight to the opening in three directions with the frame door that separate the place to live with the mountain room. The furniture separating the kitchen and the bedroom was madeĀ a little higher than other furniture and arranged so as to enclose the bedroom. In this way, although it is a one-room layout, they planned to adjust the relationships of neighboring places with fittings and furniture to live comfortably.