Mar 16, 2018 / Interiors
Raft Loft by Dash Marshall

Raft Loft is a minimal apartment located in New York City designed by Dash Marshall. Raft Loft combines two separate dwelling units into a single home for a growing family. The designers renovated the entirety of the ground floor, executed limited interventions to the second floor, and inserted a new staircase to connect the two spaces with a series of intermediate levels. At the center of the ground floor is the “raft,” an elevated platform that divides the ground floor into three distinct zones. The raft creates large open spaces on either end of the ground floor. Half of the staircase is suspended from the ceiling above, leaving the living room open for flexible use. Where the stair meets the raft, a wetbar provides just enough infrastructure for a game of cards or a round of drinks. At the back of the space, an office overlooks the piano room, which can be closed off for use as a guest room. A very large door located at the center of the raft allows the back of the ground floor to be converted into a guest suite, complete with private bathroom. The staircase is made of brass, stainless steel, blackened steel, and brick. The brick half of rises up from the ground floor, while the other half hangs from the ceiling of the second floor.