Nov 26, 2015 / Architecture
ARK by APOLLO Architects & Associates

ARK is a minimalist residence located in Tokyo, Japan, designed by APOLLO Architects & Associates. The box-shaped volume on the second floor sticks out towards the street. The front yard is enclosed by this overhanging volume, and becomes a garden for the living and dining room. The louver boards made of the hot-dip galvanizing with zinc phosphate coat protect the interior space from the eyes of passers-by on the front street. The couple’s dens and the children’s rooms are placed in the back of the first and the second floor, and the built-in furniture is provided along the wall, utilizing the narrow and long gap. This makes it possible to view the Griffith’s ash planted on the courtyard from all the rooms. Each room is filled with soft light from the interior courtyard, and family members can feel each other’s presence while concentrating on their works or studies.

View more works by APOLLO Architects & Associates.