Dec 29, 2015 / Architecture
May Grove by Jackson Clements Burrows Architects

May Grove is a minimalist residence located in Sunbury, Australia, designed by Jackson Clements Burrows Architects. May Grove was designed for a professional couple and Biggles the cat. The client required a modern, low maintenance, open plan sanctuary in the inner city. The design meets the client’s programmatic requirements while also offering a variety of engaging spatial conditions, light and volume to enhance their daily living experience. The project explores the relationship between public and private space and re-imagines the vernacular single fronted terrace typology. The design draws upon a restrained material palette of recycled red brick, raw cement sheet panels and timber. The façade is abstract yet engaging and interactive with the street.