Feb 05, 2020 / Architecture
Shedbox by Atelier Janda Vanderghote

Shedbox is a minimalist house located in Ghent, Belgium designed by Atelier Janda Vanderghote. The shed roofs are broken down. The existing concrete structure becomes the blueprint for the new plan. A new steel structure was developed between the old concrete structure. The concrete draws itself as a pencil line between “old” and “new.” The existing elements require a subtle interweaving of quality spaces and honest materials that enter into a dialogue with the existing rough structure. The contradiction between roughness and refinement forms a tension to frame the whole. The new home nestles in the existing contours of the shed. This gives the house a large outdoor space for living spaces and an intimate outdoor one for the more private rooms. The communal garden becomes the green core of the entire site.