Feb 03, 2015 / Interiors
Aesop Hamburg by Vincent Van Duysen

Aesop Hamburg is a minimalist interior located in Hamburg, Germany, designed by Vincent Van Duysen + .PSLAB. Aesop’s latest German signature store, and its first in Hamburg, opened recently in ABC-Viertel. Created in collaboration with Antwerp firm Vincent Van Duysen Architects, it features the brand’s first facial treatment room in Europe. The design relies on simple, natural materials and a subtle palette; it is informed by two primary influences: the building’s status as a protected historic site and the neighborhood’s vibrant, sophisticated milieu.

Walls and ceiling in the 112-square meter space have been stripped back to their original state and clad in pale, roughly textured plaster, providing a refined tactile element. A sink of solid bluestone, conceived as a sculptural element and evocative of ancient fountains, effects a commanding presence and emphasises the product demonstration experience integral to Aesop’s gracious hospitality. Bluestone is also used for flooring, working in concert with the plastered surfaces to define a serene and timeless setting.