Feb 14, 2020 / Architecture
House in Wollishofen by Mathis Kamplade Architects

House in Wollishofen is a minimalist apartment complex located in Zurich, Switzerland, designed by Mathis Kamplade Architects. Designed as a pair with split level, it takes up the difference in height of the slope situation and allows effective use. This also enables the formation of extra-high rooms on the attic floor. The windows are planned according to the situation in relation to the surrounding outside space and the layout. The rooms on the street side are more reserved than those on the sea side. Accordingly, the facade creates a tension between order and exceptions. As a monolithic solid structure with walls made of single-stone masonry and facade pillars made of insulating concrete, the expression of the building is a direct reflection of the construction.

Photography by Rory Gardiner