Oct 23, 2019 / Interiors
House of Giants by Iterare Arquitectos

House of Giants is a minimalist residence located in Valencia, Spain, designed by Iterare Arquitectos. Located in Valencia´s famous fishermans neighborhood of El Cabañal, House of Giants sets itself as a singular construction on this historical area. Without oversimplifying or stylizing, the task was to bring up with an updated contemporary proposition, all those materials and construction techniques of the Mediterranean, those of the local people and local industry, efficient and responsible, those that stood the test and weight of time with great dignity. And so all over the house natural stone from the area, earthy lime plaster, reclaimed wood from the very building, and other such materials and traditional techniques are used though with a contemporary understanding of them, not being a call to the past but a hint to the future.

Photography by David Zarzoso