Nov 08, 2021 / Architecture
Interval House by Furuya Design Architect Office

Interval House is a minimal residence located in Tokyo, Japan, designed by Furuya Design Architect Office. The atelier on the first floor is used as a nursery for an indoor green, and in the margin of the site, fruit trees planted in a nursery pot are arranged experimentally. These plants will face the city as greens in the alleys until they are used in the future as materials for planting design and construction for which the residents live. The upper floor dwellings were designed to create space between the adjacent volume, and is connected with the second floor terrace of the house with the design of the exposed column following. As a result, the third floor space has become a zigzag through the terrace and the garden, creating a comfortable rest space by creating a gap and contact with the surroundings.