Mar 15, 2020 / Interiors
LAND by SIDES CORE

LAND is a minimal salon space located in Osaka, Japan, designed by SIDES CORE. The clients had a long, narrow, wood frame one-story building, similar to an old-style Japanese Nagaya row house. To capitalize on the inherent characteristics, the architects created a passageway with a long line of sight. As customers move further into the space, tiers help define each area. A noren curtain at the entrance disrupts the line of sight – people outside cannot see through to the back of the space. Clients duck under the curtain and enter, feeling psychologically drawn down the passageway, further into the space, to the other side of the koshi lattice panels. By blocking the line of sight, the façade entices people outside to imagine what the space holds.

Photography by Takumi Ota

View more works by SIDES CORE