May 16, 2020 / Interiors
Lullula by Studio Emily Broom

Lullula is a minimalist studio located in Berlin, Germany, designed by Studio Emily Broom. The studio has recently completed the interior design of a studio for voice, music, and education situated in a former 120 year old pharmacy. Upon entering the studio, heavily woven linen floor to ceiling curtains quieten the space both aesthetically and acoustically, whilst natural linen sheers in the front and rear classroom windows provide privacy from the outside world and bring an almost serene quality to the space. The floor plan is open and flexible to allow for an easy transition between group classes, private lessons, workshops, and a curated calendar of events on weekends and evenings.

Sand colored walls serve as a neutral backdrop for the glossy black C. Bechstein grand piano, which takes centre stage in the front classroom. Along the main wall, three full-length custom-made mirrors backed with solid oak resemble an arcade, bouncing light around the space and playing with the scale of the room. The sideboard opposite is one of the few remaining pharmacy cabinets that underwent restoration with the addition of a new marble countertop. The composition of natural stone, wood, linen and woven yarn creates a soft, warm and restful environment to experience the joy of music. This is extended throughout the studio, right down to the props for classes: drums, tambourines, rattles, and rhythm sticks for the babies and children are made from wood and natural materials while yoga mats, blankets and bolsters for adult pre and post-natal classes are all responsibly sourced.

As a nod to the original floor tiles in the bathroom, a large trough style enamel basin becomes the focal point when set against the new half-height wall panelling and topped with a natural stone shelf. The soft curves of the sink are echoed in the custom-made oak mirror that adds a contemporary touch to the room. In the rear studio, the mushroom colored walls create an intimate environment for private rehearsals. A Reform kitchenette in ‘iron’ linoleum occupies a corner of the studio with an arched natural stone splash-back behind. It was important for us, that the kitchenette didn’t feel out of place in the rear studio and so we chose to celebrate it with the arched stone splash-back that becomes a piece of artwork and echoes the arched theme throughout the project.