Mar 29, 2019 / Interiors
PA House by Olmos Estudio

PA House is a minimalist residence located in Valencia, Spain, designed by Olmos Estudio. The house is composed of a ground floor with patio, a first floor and attic room. On the ground floor, due to the small size of the house, service elements as kitchen, bathroom and stairs are placed together in a wooden volume of 450×180 cm. On the other side, a single element coated with the same material define different spaces, integrating the TV and the storage area. The whole floor opens onto an interior patio through a large window, which at the same time provides light to the entire space and serves as a backdrop to the house. Night area is entirely located on the first floor along with a small hallway that organizes the different rooms. Master bedroom, with views over the main street, integrates a separate dressing area. The second bedroom and the main bathroom open through the private patio. The attic, a requested area by the client, allows him to have an intimate space for disconnection. The access is through a staircase made with lacquered steel plates integrated into the wall. This solution helps to have a free space, otherwise it could not be possible to connect both floors. The project keeps a neutral and timeless appearance. Continuous concrete pavement, together with the warmth of the wood, are the main line of the project, providing serenity and sobriety to the space.

Photography by Diego Opazo