Jan 25, 2015 / Interiors
Steeles Road by SevilPeach

Steeles Road is a minimalist house located in London, England, designed by SevilPeach. The internal organization of the property was completely restructured to suit modern needs and the client brief. The architects positioned the master bedroom and a spacious en suite dressing room on the lower ground floor. The new brick extension on this floor made space to create a wet area off the master bedroom which can be opened full width onto the new adjoining patio and planted steps which lead up to the back garden.

They also created an additional patio for the front garden to flood the bedroom with light and visually connect the front and back of the property. The kitchen was moved from the lower ground floor to the first floor and repositioned on the garden facing side so as to enjoy views of the garden. The roof of the bathroom extension below became a breakfast terrace which could be accessed from the kitchen, a narrow brick staircase was installed to lead down from the terrace to the garden level. The extension now creates a new link between the various parts of the historic building and the landscape.