Feb 06, 2021 / Interiors
TR_V by KOTRA architects

TR_V is a minimal office space located in Minsk, Belarus, designed by KOTRA architects. The goal was to organize workspace for one of the company’s departments. The architects decided to shift from office style to residential, and brought elements of living space into the workspace. With the help of materials, colors and furniture, they achieved an atmosphere of serenity and tranquility, and created a relaxed mood into the workspace. As the clients spend most of their time in offices, the idea was to come up with a cozy and color-neutral space with an abundance of natural materials in the decor. At the beginning of the work, they had to deal with the peculiarities of the space. The five meter ceilings, for one, created significant echo that hampered communication and work in this room.

They solved this problem using acoustic panels installed on the ceiling. These panels are also part of the ambiance lighting of the office. The color changing option allows to change the mood in the office depending on the need, from white for work, to blue, red, green for relaxation, color therapy or a party. The light – colored walls allow to achieve the effect of all – consuming color which instantly creates the necessary atmosphere. The office is also divided into several functional areas: a wardrobe, a work area, a relaxation area, and a coffee point. These zones are separated visually and by materials, which on the one hand divides the space into functional blocks and on the other hand creates a holistic and light space for work, rest and development.

Photography by Bobrov Artem, Yana Novikova