Aug 07, 2019 / Interiors
Casa Triangular by Studio_lpp

Casa Triangular is a minimalist home located in Lisbon, Portugal, designed by Studio_lpp. The scale of the room is enhanced by the large back-to-ceiling backrest. In a triangle plan, the corners assume special importance. The sharp angle of the kitchen area is dramatized with the backrest and the introduction of a mirror. At the other acute angle, there is the staircase. A metal piece that “inhabits” this void of light that seeps from the skylight leading to the terrace. On the floor of the rooms, the free height is 2.40m and the angle is redefined, this time perpendicular to the hypotenuse of the triangle. Turning south. The rooftop emerges as a spatial continuity of the building; a real green outdoor room.

Photography by Daniel Malhão