May 20, 2021 / Interiors
Casa de Hóspedes by Arriba

Casa de Hóspedes is a minimal residence located in Coimbra, Portugal, designed by Arriba. The estate is located in the west of Coimbra, on a hillside of dense vegetation with large trees. The main house, built in the 90’s, faces south, in a set of fragmented volumes with sloped roofs. Next to the pool, an annex was later built for the technical area, outdoor kitchen and kennel, a program that covered an extensive area of soil. The clients wanted to re-think this area and incorporate a small guesthouse. The proposal sought to re-naturalize the soil, favoring the blend of the guest house with vegetation that, in the future, will provide greater privacy to both houses. The different micro-volumes that compose the guest house are merged in a continuous interior space, promoting different connections with the surroundings. The simplicity of the design is also reflected in the chosen materials – pine wood, concrete and lime.

View more works by Arriba

Photography by Hugo Santos Silva