Aug 15, 2020 / Architecture
The Workshop by Annabelle Tugby Architects

The Workshop is a minimalist remodel located in Styal, United Kingdom, designed by Annabelle Tugby Architects. The Workshop is a remodel of an existing workshop into a contemporary commercial office. The original white rendered outbuilding, which provides the main working space, is over-clad in beautiful white washed brick for a contemporary update.

An extension to the space is clad in large black timber panels for a juxtaposition in both scale and tone whilst the unique angles provide a contrast to the traditional form of the existing workshop. A full length rooflight along the ridge of the roof fills the working space with natural light and rear glazing will opens up the building to face a beautiful landscape of fields and trees. All helping to provide a working environment filled with warm light. Trees and foliage surrounding the site partially screens the office from the road to minimize the impact on the surrounding area.